Karhut

Karhut
Karhuja Espalla tai ainakin lähellä

tiistai 2. elokuuta 2011

Augmented reality ja julkiset infoscreenit



Matkailijoille suunnatut julkiset näytöt ovat hieno keksintö. Valitettavasti niiden käyttö ei ole lähelläkään sitä tasoa, johon nykyteknologian avulla on potentiaalia. Tällä hetkellä näytöistä voidaan selvittää lähialueen tietoja kuten aukioloaikoja, nähdä kuvia kohteista ja alueen kartta. Aika vähän mielestäni. 

Mitäpä jos näyttöjä voisi käännellä eri suuntiin ja ruudusta voisi katsella maisemaa reaaliaikaisesti. Maisemaan olisi upotettu erilaisia elementtejä, joiden avulla silmällä nähtävään maisemaan ilmestyisi muuta tietoa. 

Otetaan esimerkiksi Tanskalainen pariskunta Julie ja Morten. He ovat kiinnostuneet suomalaisesta muotoilusta ja tulleet Helsinki World Design Capital vuoden innoittamina viikonloppuvisiitille. Espan puistossa he törmäävät isoon näyttötauluun. He huomaavat heti aloitusikkunasta, että siitä voi etsiä WDC:ssa osallisina olevia asioita.

Morten koskettaa näyttöä ja ruudulle ilmestyy reaaliaikaista kuvaa siitä mitä näytön takana on. Ruudulla leijuu symboleina Design Districtiin kuuluvien liikkeiden ja kohteiden logot. Kääntäessään näyttöä he huomaavat logojen vaihtuvan sitä mukaa kun ilmansuunta muuttuu. Pian he huomaavat, että Artekin logo ilmestyy näytölle. Logoa hipaisemalla siitä ilmestyy perustiedot ja mahdolliset kampanjatiedot. Tiedoista voi valita myös kohdan ”vie minut tänne”, jolloin ruudulle ilmestyy kartta jonka lähtöpisteenä on kyseinen näyttöpääte ja tutulle Google Maps pohjalle ilmestyy reitti kohteeseen. 

Morten ja Julie ovat innoissaan tapahtuneesta. He huomaavat myös että ”Show me WDC” sovelluksen voi ladata ilmaiseksi myös iPhoneen, jolloin he tietävät aina missä heitä kiinnostavat kohteet sijaitsevat. Lähtiessään kotiin he antavat palautetta josta ilmenee heidän tyytyväisyytensä siihen, että heitä kiinnostavat kohteet oli helppo löytää kaiken muun seasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti