Karhut

Karhut
Karhuja Espalla tai ainakin lähellä

torstai 4. elokuuta 2011

Augmented reality perusteet


Päästäksesi tutustumaan augmented reality sovelluksiin ja niiden käyttöön tulee sinun tietää ainakin seuraavat termit ja hankkia ohjelma jonka avulla sovelluksia voi tarkastella. Alla lyhyt kuvaus perusteista. 

Augmented Reality (AR): Laajennettu todellisuus. Reaaliaikaiseen näkymään upotettujen kolmiulotteisten objektien avulla tuotettu informaatio, jota voidaan tarkastella esimerkiksi puhelimen näytöllä.

Augmented Reality selaimet: Jotta AR sovelluksia ja sisältöä voi lukea tarvitaan laite jossa on kamera, GPS-paikannus, kompassi ja internetyhteys. Tämän lisäksi puhelimesta tai esimerkiksi iPad 2:sta tulee käynnistää selain, joka osaa etsiä AR objekteja kuvattavasta maisemasta. Tällaisia selaimia ovat esimerkiksi Layar, Wikitude ja Junaio.

Layar selain mahdollistaa kolmansien osapuolten tekemien tasojen näkymisen. Selaimen valikosta voidaan valita haku toiminnolla vaikkapa ravintolat 1 kilometrin säteellä. Puhelimen ruudulle ilmestyy reaaliaikainen näkymä siitä mihin kamera kuvaa ja kuvassa on lisäksi ravintoloiden nimet niillä paikoilla missä ne sijaitsevat oikeassa ympäristössä.

Layarin voit ladata tästä: lataa Layar

Wikitude tarjoaa AR-selaimen lisäksi navigointipalvelun. Tavallisesta karttapohjaisesta navigoinnista se eroaa tuottamalla live-kuvaa tiestä jonka päälle on lisätty AR tekniikalla suuntanuolet, etäisyydet ja muut navigaattoreista tutut sovellukset.

Wikituden voit ladata tästä: lataa Wikitude

copyright: Wikitude

QR-koodi: Quick Response, eli kaksiulotteinen viivakoodi jonka sisältö on mahdollista avata nopeasti lukulaitteella, kuten kännykällä. QR-koodeja käytetään yhä enemmän mainoksissa ja muussa tiedonvälityksessä, jossa pieneen tilaan halutaan saada mahdollisimman paljon lisätietoa.
Olet varmasti nähnyt oheisia lappuja seinissä, mainoksissa, tuoteteksteissä tai lehdissä. Lukemalla koodin puhelimeen ilmestyy teksti tai linkki johon julkaisija haluaa sinut viedä. 
  
                                                     copyright: akaalias

Yllä olevat koodit voi lukea hankkimalla puhelimeesi soveltuvan ilmaisohjelman alla olevista linkeistä.
Android – QR Droid Private: lataa Android laitteeseen
iPhone – QR reader for iPhone: lataa iPhoneen
Symbian – Mobiletag Qrcode Scanner: lataa Nokiaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti